Oud-papier ophalen

Een belangrijke inkomstenbron voor LIVO is de inzameling van oud papier. Voor deze inzameling wordt gebruik gemaakt van vuilniswagens van SUEZ, die hiervoor een contract heeft met de gemeente. De belading van deze wagens wordt verzorgd door een pool bestaande uit  vrijwilligers van (onder meer) LIVO. Namens LIVO verzorgen competitie- en recreantenspelers, zowel dames als heren, het ophalen.

Het bestuur en de gemeente hebben een wettelijke zorgplicht om ongevallen en letsel bij helpende vrijwilligers te voorkomen. SUEZ stelt daartoe een veiligheidsfilm en een instructieboekje beschikbaar aan alle betrokken verenigingen, gemeenten en papierbedrijven. Wie papier ophaalt is verplicht dit filmpje te bekijken.

Bekijk de instructiefilm van SUEZ/SITA op YouTube door op voorgaande link te klikken.
Tevens is er een instructieboekje met diepgaandere informatie beschikbaar.

De ophaaldata vindt u ook in de Infogids van de gemeende Duiven, in het gedeelte “Informeel” in de Duivenpost en op de website van gemeente Duiven. Klik hier voor de afvalkalender voor papier en karton (grijze containers).

Voor het ophalen van oud papier geldt voor LIVO het volgende: Iedere derde zaterdag van de oneven maand.
Voor dit seizoen is dat dus:

  • 15 september 2018
  • 17 november
  • 19 januari 2019
  • 16 maart
  • 18 mei
  • 20 juli

Tussen 8:30 en 9:00 uur dienen de vrijwilligers zich aan te melden bij het clubgebouw van het Gilde St. Remigius aan de Visserlaan.

Wil je zelf een keer papier ophalen voor LIVO, neem dan contact op met onze papiercoördinator via: [email protected]

Commentaar gesloten.