Door

Verslag tweede Jan van der Meer Recreanten Mixtoernooi

Nieuws

Na een geslaagd gelijkluidend eerste toernooi in januari zijn wij in mei weer gestart met de voorbereiding van het bovengenoemde toernooi. Dankzij de zeer creatieve inbreng van twee LIVO-competitiespelers Maud en Jarno kon de oproep om deel te nemen medio mei de ether in. De ontworpen poster is met zorg en grote betrokkenheid gemaakt. Maud en Jarno…grote klasse voor jullie bijdrage. Bedankt!

Deze keer is noemenswaardig te vermelden dat Jan van der Meer erin geslaagd is een voor dit toernooi een sponsor te vinden. Door de financiële bijdrage van Bouwbedrijf Heijneman uit Zevenaar konden we tijdens de derde helft naast de teamschalen het winnende team ook een heerlijke consumptie aanbieden. Hoe gaaf was dat!?

Begin juni werd het even spannend. De belangstelling deel te nemen viel vergeleken met januari tegen. Uit Duiven 11 spelers en uit Westervoort 18 spelers. In het totaal dus amper 5 teams. Vanuit het besef dat LIVO inmiddels 97 recreanten heeft is dat maar 30%.

Even hebben we getwijfeld om het toernooi wel door te laten gaan. Echter de door Jan zelf geregelde sponsor en het grote enthousiasme van de uitbater van de Triominos sportkantine hebben die twijfel weg doen gaan. Als organisatie hebben we ook een “escape” gevonden door een wildcard uit te geven aan een wijkvolleybalteam uit Duiven. Door hun enthousiaste snelle JA stond het toernooi dus safe. Jeroen Arends…grote dank voor jullie actie.

In de avond van 30 juni is onder sublieme leiding van Jan van der Meer het toernooi van start gegaan nadat er uiteraard een prachtige teamfoto is gemaakt door sporthalbeheerder Breg. Well done. !! Met teamsamenstellingen  4 x 5 en 2 x 6 spelers ging rond de klok van 20.15 uur het eerste fluitsignaal van Jan de lucht in.

Door een strakke leiding en zijn goed geregelde scoreregistratie van Jan verliep het gehele toernooi perfect. Korte pauzes, snelle wisselingen en sportieve inzet waren opnieuw kenmerkend voor de inzet van alle spelers. Deze keer was het wel opvallend dat er zeer weinig dames van LIVO zich hadden aangemeld. Hopelijk zal dat een volgende toernooi anders zijn. We rekenen daar gewoon op!

Rond de klok van 22.00 uur viel het eindsignaal. Teams A t/m F hebben een mooi blessure- vrij toernooi neergezet. Na het opruimen van de zaal en een heerlijke douche zijn we om 22.15 uur begonnen met de bekendmaking van de einduitslag. Uiteraard werd die taak met veel genoegen overgelaten aan Jan die dat weer op heldere wijze vorm gaf.

Het bleek een “close call“ te zijn tussen team A van LIVO en team F onze gastspelers uit Duiven. Ondanks een gelijkluidend resultaat bleek het puntensaldo van team A hoger te zijn waardoor de eer binnen LIVO is gebleven.

Zoals dat traditioneel verloopt werd er maximaal genoten van de door Jan rondgebrachte teamschalen met heerlijke borrelhapjes. De nazit was deze keer groot. Veel spelers zijn gebleven en waren getuige van de actie van onze voorzitter Daan Wiltink die Jan van der Meer ruimhartig heeft bedankt met een prachtig boeket bloemen voor zijn jarenlange inzet als regioscheidsrechter voor onze volleybalvereniging. Top actie Daan!

De derde helft is gezellig verlopen. Er is zelfs een snelle lobby geweest vanuit Westervoort om Duivense dames te werven voor het Pannerden Mix toernooi. Hoe gaaf is dat!

De door Annette Kersten ingebrachte suggestie om in 2024 een “ Recreanten Beach Toernooi” te organiseren is ook aan de orde gebracht. Daar komen we dus nog op terug.

Vast staat dat we in januari 2024 in Westervoort in de Pals weer een toernooi gaan organiseren. Wij hopen dat Jan ondanks zijn definitieve vertrek bij LIVO toch beschikbaar blijft voor onze gezamenlijke sportieve activiteiten.

Dat maakt het samenstellen van de wervingsaffiche voor de derde editie van het Jan van der Meer Mix toernooi ook een stuk eenvoudiger. !! Ennuh…gesponsord worden is ook super!

Bedankt voor jullie inzet en hopelijk tot ziens in 2024 waar wij toch inzetten op tenminste acht (8) volledige volleybalteams van LIVO.  Of er een wildcard wordt aangeboden houden we nog in beraad. Zegt het voort!

Sportieve groet,

Ronald Aalders en Sjack Buermans

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen