Door

2e Recreanten Mix Volleybaltoernooi 2022

Nieuws

Na een geslaagd recreanten mixtoernooi in juli vorig jaar zijn Ronald en ik in oktober begonnen met de voorbereiding van het 2e toernooi van 2022. Na kort overleg waren we het er over eens het eerstvolgende toernooi qua naamgeving toe te kennen aan een alom gewaardeerd en bekend LIVO lid Jan van der Meer.

Jan heeft zich de afgelopen 35 jaren op vele fronten ingezet voor onze sport. Voor zijn inzet onder andere als penningmeester, scheidsrechter en andere coördinerende functies en taken buiten het volleybal heeft Jan in 2018 een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Kenmerkend is zijn motto “Helpen is de gewoonste zaak van de wereld”! Ook het afgelopen toernooi heeft hij dat credo perfect vorm gegeven. Top Jan!

Toen de datum eenmaal vaststond zijn de recreantenteams in Westervoort en Duiven benaderd met een mooie digitale uitnodigingsposter om zich aan te melden. Ik wil niet onvermeld laten dat het onze voorzitter Daan Wiltink was die zijn creativiteit hiermee duidelijk heeft laten zien. Klasse!

Omstreeks 12 december stelden Ronald en ik vast dat er maar liefst 58 aanmeldingen waren. Ruim 20 meer dan voor het toernooi van 6 juli. Super, want daarmee kreeg de toen gehoorde kreet van “dit moeten we vaker doen” daadwerkelijk vorm.

Besloten werd om acht mixteams samen te stellen en deze op 2 januari bekend te maken middels e-mail en Whatsapp. Kort voor aanvang van het toernooi heeft Ronald vanwege afmeldingen nogal wat teams moeten herindelen.

Uiteindelijk zijn we op 4 jan 2023 in de Pals om 20.10 van start gegaan met de A t/m H teams.

Met een speeltijd van 20 minuten, zonder scheidsrechters en de gezamenlijke telling in twee poules zijn we op vier velden sportief aan de slag gegaan. Middels een luid klinkend fluitsignaal werden de start- en eindsignalen aangegeven. Jan heeft zich gestort op de verwerking van de scores. Opvallend was dat de verschillen in eindscores niet zo groot waren.

Na drie wedstrijden zijn de eindresultaten van beide poules verwerkt voor de uiteindelijke finalewedstijden. Dankzij een strak tijdplan en een sportieve inzet alom is het toernooi goed en blessurevrij verlopen. Daar zijn wij blij mee.

Rond de klok van 22.00 uur viel het eindsignaal. De eindscores heeft Jan in een rap tempo verwerkt zodat we om 22.20 onder het genot van een drankje en een door het bestuur beschikbaar gesteld “ongezond” borrelhapje de einduitslag bekend hebben kunnen maken.

Natuurlijk was het Jan de man die tijdens de 3e helft die eer werd toebedeeld.

Als winnaar kwam team E, gevolgd door team C als tweede en team A als derde uit de bus. Proficiat….prima gedaan !!

Aan team- of totale groepsfoto’s zijn we deze keer niet toegekomen. Dat gaan we de volgende keer anders doen. Net zoals in juli waren er nogal wat spelers die erg snel huiswaarts zijn gekeerd. Op zich jammer maar begrijpelijk voor een doordeweekse toernooidag. Wellicht een motief om een volgende toernooi aan het einde van de week te plannen. We gaan het zien.

In algemene zijn kunnen we stellen dat het een geslaagd Jan van der Meer toernooi was. Dat de voorzitter ook nog even aanwezig was tekent zijn betrokkenheid bij ons als recreanten van LIVO.

Omdat het weer mogelijk is zal het eerstvolgende recreantentoernooi in Triominos Duiven zijn. De datum en periode staat nu nog niet vast. Wij hopen op een gelijkwaardige belangstelling. Over de teamsamenstelling volgt de aankomende tijd nog een kleine poll. Wellicht krijgt het toernooi een “Derby karakter”.

Allen hartelijk bedankt voor jullie belangstelling en sportieve inzet.

Tot ziens in Duiven.

Sportieve groeten van Ronald Aalders en Sjack Buermans.

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen