Door

De grote LIVO vacature-post: jij bent nodig!

Nieuws

Met veel enthousiasme, maar ook met horten en stoten (afgelaste wedstrijden) zijn de zalen weer gevuld met spelers en publiek. De sporthal is weer een vertrouwd punt van samenkomst voor onze leden om samen te volleyballen en elkaar te ontmoeten.  
Voor ons als bestuur is dit een goed moment om jullie aandacht te vragen voor de vrijwilligers die onze vereniging draaiende houden. Er zijn gelukkig heel veel mensen die zich met hart en ziel inzetten voor LIVO en daar zijn we ontzettend blij mee. Zij doen dit vaak al jarenlang met veel plezier. Ook veel nieuwe taken komen in de praktijk vaak bij deze mensen terecht, waardoor hun verantwoordelijkheden verder toenemen. Nieuwe vrijwilligers helpen deze taken te dragen. Daarnaast brengen nieuwe mensen met een onbevangen blik een frisse kijk en nieuwe ideeën.  

In dit bericht daarom aandacht voor de vrijwilligerstaken waar versterking en/of vervanging noodzakelijk is om onze vereniging ook in de toekomst levend te houden. Daarbij maken we onderscheid in ‘functies’ en ‘projecten’.  

Functies 
Functies zijn taken met een zekere verantwoordelijkheid waar voor een langere periode inzet en betrokkenheid voor nodig is. Deze functies variëren in urenbelasting.  

Materialenbeheerder Sports Planet (De Pals) 
Als materialenbeheerder signaleer je wanneer materialen stuk of aan vervanging toe zijn. Je voert 2x per jaar een inspectie uit om dit overzicht te krijgen. Op basis hiervan maak je een voorstel voor te vervangen en/of te repareren materialen, denk bijvoorbeeld aan netten, ballenkarren of ballen. Dit voorstel bespreken we in het bestuur, waarna we in overleg de betreffende materialen repareren of aanschaffen. Naast de tweejaarlijkse inspectie signaleer je acute problemen en ben je het aanspreekpunt als andere leden gebreken constateren. Deze los jij op in overleg met een bestuurslid en/of de verhuurder. 

Bestuurslid 
Het bestuur bestaat op dit moment uit vijf personen. Aan het einde van dit seizoen komt er een plek vrij en versterking is dan ook zeer gewenst. Het bestuur vergadert over het algemeen om de zes weken. Afhankelijk van de taken en je rol binnen het bestuur ben je gemiddeld 2 à 4 uur per week met bestuurszaken bezig. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit van het bijwonen van vergaderingen, overleg voeren met de gemeenten, zaalverhuurders en Nevobo en contact met commissies, kader- en/of individuele LIVO-leden.  Als bestuurslid sta je middenin de vereniging en bepaal je samen met jouw mede-bestuursleden een standpunt over actuele kwesties. Zo zet jij de lijnen uit voor de toekomst van LIVO! 

Jeugdtrainers 
Voor de jeugd (zowel CMV als ABC-jeugd) zijn we op zoek naar nieuwe trainers. Vind je het leuk om tegen een vergoeding enthousiaste jongens en meisjes te leren volleyballen, dan is dit echt lwat voor jou. Voor volleybal geldt ‘jong geleerd is oud gedaan’ en wie herinnert zich nou niet die ene trainer die jou vroeger verder heeft geholpen? Wil jij ook die persoon worden voor onze jeugd? Grijp dan deze kans! Ook voor ouders met een volleybal- of sportachtergrond is dit heel geschikt. De meeste jeugdteams trainen twee keer per week 1,5 uur en spelen in het weekend een wedstrijd. Ondersteuning en cursussen zijn in overleg mogelijk als je daar behoefte aan hebt.  

Projecten 
Projecten zijn taken die eenmalig of één keer per jaar plaatsvinden. De werkzaamheden kunnen in die periode best intensief zijn, maar vragen inzet en betrokkenheid voor de lange termijn. 

Lopers oud papieractie Duiven 
Zes keer per jaar verzorgt LIVO het ophalen van oud papier in Duiven. Dit levert ons jaarlijks een mooi geldbedrag op wat we investeren in de vereniging. Dit seizoen haalt ons eerste herenteam het oud papier op. Dank daarvoor! Voor komend seizoen zoeken we weer vrijwilligers die op een zaterdagmorgen het oud papier willen ophalen in Duiven. Het kost ongeveer drie tot vier uur van je tijd. Geef je nu op, samen met een teamgenoot of vriend(in). Aanmelden of meer informatie verkrijgen via [email protected]  

Bellers voor de VriendenLoterij 
De VriendenLoterij levert onze vereniging elk jaar een mooi bedrag aan sponsorgeld op. Hiervoor is het noodzakelijk om onder begeleiding van de VriendenLoterij eens in de zoveel tijd een wervingsactie te houden. Tijdens een belavond benaderen zes tot acht vrijwilligers van LIVO de rest van onze leden om zich aan te melden voor de VriendenLoterij of om met bestaande loten mee te gaan spelen voor LIVO. Maak er een gezellige avond van met jouw teamgenoten en draag op een laagdrempelige manier een steentje bij aan de vereniging.  Aanmelden of meer informatie verkrijgen via [email protected]  
 
Teamfotograaf 
Vind jij fotograferen leuk en ben je in het bezit van een hoogwaardige camera? Dan is dit echt iets voor jou! Ieder seizoen maken we mooie teamfoto’s voor op onze website en social media. Daarnaast bewaren we de foto’s in ons verenigingsarchief. Je creëert dus letterlijk een stukje LIVO-geschiedenis. Door de coronapandemie zijn er vorig seizoen en ook dit seizoen (nog) geen foto’s gemaakt. Verspreid over een aantal thuisdagen leg jij alle teams vast op de gevoelige plaat. Het bestuur maakt een rooster en zorgt dat de teams op de hoogte zijn. Jij hoeft alleen maar de kiekjes te maken. We zoeken bij voorkeur meerdere personen die dit samen oppakken. 
 
Filmpje voor op het beeldscherm in de centrale hal van Triominos 
De sporthalbeheerders willen graag een kort filmpje waarin alle verenigingen die gebruikmaken van Triominos een impressie geven van hun sport. De beheerder maakt een compilatie om af te spelen op de schermen in de centrale hal. Jij filmt een aantal actieshots in wedstrijden van CMV, jeugd, senioren en recreanten en monteert dit tot een filmpje van maximaal één minuut. Wij zorgen voor toestemming volgens AVG-richtlijnen. Dit is het ideale project voor een (middelbare) schoolopdracht! 
 
Coördinator Grote Clubactie 
De Grote Clubactie is een belangrijke jaarlijkse inkomstenbron voor LIVO. Als coördinator vervul jij hierbij een centrale rol. Je deelt de lotenboekjes met persoonlijke QR-codes uit aan de jeugdleden. Na afloop van de actie zorg je dat alle gegevens juist verwerkt zijn om tot een goede financiële afronding te komen. Veel hiervan gaat door het gebruik van de QR-codes automatisch. Daarnaast bedenk je een leuke actie om LIVO-leden te motiveren om zoveel mogelijk loten te verkopen (bijvoorbeeld een prijs voor de beste lotenverkopers). Ook zorg je voor de uitvoering hiervan. De Grote Clubactie loopt van eind september tot begin oktober. Dit is een mooie om samen met een teamgenoot of vriend(in) op te pakken!   

Onderhoud beachvelden 
LIVO beschikt over prachtige beachvelden. Deze onderhouden wij zelf. In het voorjaar en in de zomer organiseert de beachcommissie een aantal onderhoudsmiddagen om het terrein netjes te houden. Denk hierbij aan het snoeien van struiken en het wieden van onkruid. Een belangrijke taak, want zo houden we de velden bespeelbaar en in goede staat. Dit kost jou op een aantal zaterdagen tussen mei en september hooguit een paar uurtjes per keer. Vele handen maken licht werk, dus hoe meer mensen zich aanmelden hoe sneller een dergelijke onderhoudsmiddag klaar is. En zeg nou zelf, lekker klussen in de buitenlucht is toch eigenlijk ook gewoon best leuk?!  

Beachcommissie 
Ook de beachcommissie zelf zoekt versterking. In de lente en de zomer (ongeveer van mei tot september) is deze commissie het actiefst. Je coördineert het gebruik van de beachvelden door LIVO en bedenkt leuke aanvullende activiteiten. Je houdt de staat van het materiaal in de gaten en plant samen met jouw mede-commissieden de hierboven genoemde onderhoudsdagen in. Dit is een gevarieerde vrijwilligersfunctie waar je bovendien niet het hele jaar mee bezig bent.  
 
Leden commissie WK Damesvolleybal 2022  
Het WK Damesvolleybal vindt dit jaar plaats in Nederland en Polen. Arnhem is één van de speelsteden! Daarnaast zijn Duiven en Zevenaar de gastgemeenten voor het Duitse team. Het WK is de perfecte gelegenheid om de volleybalsport én onze vereniging te promoten. In nauwe samenwerking met de Nevobo, gemeenten en verenigingen is een werkgroep opgericht. Ook zijn er financiële middelen beschikbaar waarmee je echt toffe activiteiten organiseert. Zo organiseert LIVO onder andere een scholentoernooi voor alle basisscholen in Duiven en Zevenaar. Wil jij van dit soort publieksactiviteiten organiseren om het WK én LIVO binnen de regio op de kaart te zetten? Dit is een unieke kans waarbij je samenwerkt met de Nevobo en direct betrokken bent bij een evenement op wereldschaal.  

Neem contact met ons op als jij het helemaal ziet zitten om een van de in deze nieuwsbrief beschreven taken op je te nemen. Of misschien denk je wel aan een lid of ouder/verzorger van een lid die heel geschikt is voor een  bovenstaande vrijwilligerstaak. Schroom dan niet en tip het bestuur. Wij benaderen dit lid vervolgens vrijblijvend. Spreek ons aan in de zaal of stuur een mail: [email protected].  

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen