Door

Nevobo verruimt invalbepalingen resterende seizoen

Nieuws

Voor het restant van seizoen 2021-2022 is het besluit genomen om de invalmogelijkheden te  verruimen. Hiermee krijgen verenigingen de mogelijkheid om meer wedstrijden doorgang te  laten vinden met gebruik van invallende spelers en wordt de uitval van wedstrijden wegens corona-gerelateerde oorzaken zo klein mogelijk gemaakt. De verruiming bestaat uit 3 onderdelen: 

Onbeperkt hoger invallen  
Bij het invallen in hoger spelende teams geldt nu reglementair dat na meer dan 2x per  maand, of na meer dan 11x per seizoen een speler zich vastspeelt in het hogere team. Deze bepaling zal voor seizoen 2021-2022 verder niet gelden en elke speler kan onbeperkt  hoger invallen zonder dat hij/zij zich vastspeelt. Dit geldt voor alle soorten competities, categorieën en leeftijden. 

Horizontaal meespelen  
Als een vereniging meerdere teams op hetzelfde niveau heeft dan mogen de spelers van die  team bij elkaar meespelen, zonder dat het als invalbeurt gezien wordt: horizontaal  meespelen. 
De beperking die hier gewoonlijk op zit, om per wedstrijd maximaal 3 spelers via horizontaal  meespelen te laten meedoen, zal voor de rest van seizoen 2021-2022 niet gelden. 

Invalmogelijkheden laagste teams  
Voor het laagst spelende team binnen een vereniging komt er ook een invalmogelijkheid. Dit  team mag per wedstrijd maximaal 3 spelers van het een-na-laagst spelende team uit de  vereniging mee laten spelen. Hierbij maakt het niet uit als er meerdere klassen verschil zit  tussen de beide teams en per wedstrijd mogen dit verschillende spelers zijn. Het laagst spelende teams wordt per categorie bepaald, dus dames, jongens B, meisjes C  bijvoorbeeld hebben allemaal een laagst spelend team. 

Voorbeeld 1: 

Vereniging heeft Dames 2 in de 1e klasse spelen en Dames 3 in de 3e klasse.  Dames 3 is het laagst spelende damesteam.  

Per wedstrijd mogen maximaal 3 speelsters uit Dames 2 meespelen bij Dames 3.  

Voorbeeld 2: 

Vereniging heeft Meisjes B1 in de 1e klasse spelen, Meisjes B2 in de 2e klasse en Meisjes C1 in  de 1e klasse.  

Meisjes B2 is het laagst spelende meisjesteam.  

Per wedstrijd mogen maximaal 3 speelsters uit Meisjes B1 meespelen bij Meisjes B2,  daarnaast mogen meisjes uit Meisjes C1 onbeperkt invallen bij de Meisjes B2.

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen