Door

Annette Kersten recreanten toernooi geslaagd

Nieuws

Na een lange haast volleybalvrije coronatijd hebben de LIVO recreanten na een leuke buitenperiode van zes weken beachvolley in Duiven onder tropische omstandigheden op 5 en 12 augustus in de Pals Westervoort deelgenomen aan het 1e Annette Kersten toernooi.

Dankzij een tip van Annette aan het bestuur heeft men besloten de recreanten begin augustus speeltijd aan te bieden. Na de publicatie op onze website zijn Ronald Aalders en ik als recreanten-coördinatoren LIVO vlot aan de slag gegaan met een inventarisatie van belangstelling.

Ondanks de beperkingen en regelgeving van de coronatijd bleek dat er 28 spelers geïnteresseerd waren om in mix-teams de onderlinge strijd aan te gaan. Deze keer hebben recreanten uit Duiven de teamcaptain rol toebedeeld gekregen en zijn in goed onderling overleg de A-B-C-D teams samengesteld.

Op 5 augustus zijn de eerste 3 wedstrijden gespeeld. Dit ging zonder scheidsrechters en tellers prima. De door Ronald voorgestelde wissel na een score van 15 punten zorgde voor een spannende tweede speelhelft die varieerde in tijd. De speelomstandigheden waren vergeleken met 12 augustus een stuk gunstiger. Echt minder warm!!

Na anderhalf uur spelen met een blokkeerverbod bleek het D-Team op de eerste plaats te zijn geëindigd. Vele spelers waren snel vertrokken. Thuis douchen had toch de voorkeur zo ook het drankje in de 3e helft dat maar door een beperkt aantal spelers werd genuttigd in de kantine van de Pals. Begrijpelijk.

Op 12 augustus was de tweede speelavond. Bloedje heet in de zaal!! Na opbouw van de velden is de teamindeling nog even aangepast door Ronald Aalders en werd er van 19.30 tot 21.00 uur sportief gestreden voor de winst. Het waren stuk voor stuk spannende sets waarbij m.n. de warmte de grootste vijand was. Desondanks is er door een ieder goed gespeeld en was de inzet top.

Rond de klok van 21.15 is de einduitslag bekend gemaakt. Team-D bleek totaaloverwinnaar te zijn. De overige teams zijn in de volgorde van A-C-B geëindigd met minimale verschillen in punten. Voor de historie en dit artikel is door Jan van de Meer nog een teamfoto gemaakt die zich kenmerkt als Corona proof. Conclusie was dat dit toernooi geslaagd is!!

De teamschalen, hartige hapjes per team, die we in het verschiet hadden zijn deze keer niet in het vet gegaan. Die houden de spelers tegoed voor betere coronavrije tijden. Wat Ronald en mij betreft komen we als recreanten 4 keer per jaar wisselend samen in Duiven en Westervoort om zo de onderlinge cohesie te versterken.

Als dank voor zoveel jaren inzet in haast ontelbare functies en taken voor onze teamsport hebben wij ervoor gekozen Annette Kersten op deze wijze te bedanken voor wat zij in al die jaren heeft gedaan. Grote dank Annette…Jij bent een voorbeeld voor ons allen!!!! Top.

Sportieve groet en tot ziens,

Sjack Buermans Recreanten coördinator LIVO afd. Duiven

 

 

 

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen