Door

Memo Coronavirus en volleybal

Nieuws

Beste leden,

Graag vragen we als bestuur jullie aandacht voor het volgende.

Er zijn veel zorgen over het Coronavirus en de snelle verspreiding van dit virus. Dit is een zorg die ook leeft bij leden van onze volleybalvereniging. Daarom willen we aangeven hoe we als bestuur graag zien dat jullie met een aantal zaken omgaan. Uiteraard gaan we er hierbij van uit dat je sowieso de richtlijnen die gegeven worden door het RIVM al volgt.

Neem je verantwoordelijkheid

  • Ten opzichte van de teamgenoten en alle clubleden
  • Ben je in een risico gebied geweest (China, Singapore, Zuid-Korea, Iran, Noord-Italië), zorg dan dat je geen onnodig risico neemt door te gaan trainen of een wedstrijd te spelen wanneer je verkoudheidsklachten hebt, of wanneer je niet zeker weet of je met het virus in aanraking bent geweest of niet.
  • Ben je verkouden dan is het misschien verstandig om een training / wedstrijd over te slaan. Twijfel je hierover, omdat je normaal gesproken wel zou zijn gaan trainen of spelen, overleg dan met je team en/of trainer, coach.
  • Ten opzichte van tegenstanders en scheidsrechters
  • Aan het begin van de wedstrijd schudden we normaal gesproken onze tegenstanders de hand. Overleg met je tegenstander of je dit in de huidige omstandigheden ook wilt doet, en spreek af wat eventueel het alternatief is. Je kunt bijvoorbeeld wel langs het net lopen, en elkaar een fijne wedstrijd wensen zonder de handen te schudden. Communicatie hierover is wel belangrijk !
  • Als aanvoerder geef je normaal gesproken de scheidsrechter en de aanvoerder van de tegenpartij een hand. Overleg met elkaar of jullie dat willen handhaven, of dat je alleen mondeling fijne wedstrijd wenst en bedankt na de wedstrijd. Respecteer hierbij de mening van de betrokken partijen, en zorg dat je met elkaar een alternatief vindt waar ieder zich goed bij voelt.

We kunnen jullie als bestuur geen verplichtingen opleggen, maar wel adviseren. Dat hopen we met het bovenstaande te hebben gedaan.

Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie natuurlijk altijd contact opnemen.

Verder vertrouwen we er als bestuur vooral ook op dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt, en van daaruit doet wat goed is.

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen