Door

LIVO-trainers volgen volleybalclinic

Nieuws

Op twee zaterdagen in juli heeft Roy Wassen (van het bekende volleybaltrainersplatform Scope Volleybal) een trainersclinic gegeven aan een groot aantal jeugd- en seniorentrainers van LIVO. Het gave aan deze cursus is de multidisciplinaire benadering. Er werd namelijk zowel aandacht besteed aan wát een goede oefening is (praktisch) als aan hoe leg je een oefening uit en wat doe je als de oefening niet loopt zoals jij dat als trainer wil (psychologisch).

Tijdens de introductie vertelde Roy over zijn volleybalfilosofie en introduceerde een aantal principes die ervoor zorgen dat een training goed in elkaar zit en dat spelers, ongeacht niveau, ook daadwerkelijk worden gestimuleerd om iets te leren.

Verder mochten de trainers natuurlijk ook zelf aan de bak door een aantal oefening te bedenken én uit te voeren, waarin steeds een ander aspect van het volleybal (aanval, verdediging, service, blok etc.) werd benadrukt. Erg leerzaam waren de handvatten die Roy daarna gaf. Het was echt indrukwekkend om te zien hoe door een paar simpele aanpassingen (zoals markeringen op de vloer, een andere startpositie, of een aangepaste passrichting) de oefening écht naar een hoger level werd getild.   

Afgaande op de reacties achteraf heeft iedereen, zowel zeer geroutineerde trainers als deelnemers met nog niet zo veel ervaring op trainersvlak, deze dagen als zeer leerzaam en nuttig ervaren. Er zijn zeker nieuwe inzichten en oefenstof opgedaan om toe te passen als de trainingen eind augustus weer beginnen!

Wil je meer weten over Roy en z’n trainingsfilosofie, kijk dan eens op zijn website: https://www.scope-volleybal.nl/

TC bedankt voor het organiseren van deze leerzame zaterdagen!

Commentaar gesloten.

Huis Verkopen